måndag 23 november 2009

Aito och Fusion tillbaka i hallen

Dags för en ny flygning i hallen i Lund. Det är verkligen fantastiskt kul och lärorikt att träna på att flyga disciplinerat (nåja, disciplinen i flygningen kan väl diskuteras, men väggarna har ialla fall ett ganska hårdhänt sätt att kommentera om man avviker från det anvisade flygområdet). Tränade knivegg, hovring, stallturns och lite inverterad flygning. Man inser att de där F3P-killarna som verkligen kan är ganska vassa. Hittills saknar jag en hel del teknik, men också mod för att göra de värsta grejorna...



Måns flög med sin Fusion. Det är ett verkligt snyggt plan som flyger vackert. Det uppför sig mer som ett riktigt flygplan gör, till  skillnad från Aiton som flyger som ett luftskepp som min bloggkompis Björn så riktigt påpekade. Kolla in Björns blogg om FPV och Microflyg - If I Ran the Zoo Det är svårt att inte inspireras där.

Efter en "landning" på en högtalare med efterföljande landning var Måns lite spak, men inte värre än att han drog iväg ett par flatturns på 10 cm höjd.



Avslutar med en film där jag huckar loss med ett batteri som Måns nästan flugit slut enligt den erkända sloganen "One more flight". Kvällen avslutades med ett larmtut som annonserade att nu är det dags att gå hem. Det skall nog inte dröja allt för länge innan man är igång igen...

fredag 13 november 2009

Ny inomhusflygning

Kom iväg igår på en ultrasnabb inomhusflygning igårkväll. Har lite dåligt samvete att jag inte ringde min RC-kompis Måns, men jag fick bara 45 minuters frist av min hustru. Så är det när man ät tvåbarnsförälder (och toffel?). 

Hur som helst hade jag bara två batterier laddade och de räcker bara i 7,5 minut med lite driven flygning. Ackarna som jag köpt på Fullkontroll är väldigt bra och levererar fin kraft. Efter lite hovring och fullgaspådrag blir såväl motor som ackar lite varma, men det verkar lugnt. Enligt min våg väger de endast 12,1 gram.

Den stora hallen var upptagen så jag flög faktiskt i den lilla med Aiton. Det gick riktigt bra, faktiskt och på andra acken testade jag t o m  kniveggsflygning, trots att den tillgängliga flygsträckan inte är så lång. Jag var illa ute flera gånger, men jag lyckades undvika krascher varenda gång. Aiton är så lätt och blir som jag skrivit tidigare nästan hängande i luften. Testade även försök till stallturns och kubanska åttor. Jag har lite att jobba med, men det är verkligen oerhört kul. Synd att man inte har tillgång till en egen hall på gångavstånd. Man kanske skulle varit vaktmästare istället...



Ingen film den här gången eftersom jag flög själv, men jag upptäckte faktiskt ett ställe som man hade kunnat lägga min iPhone på för att filma. Testar det nästa gång.


måndag 9 november 2009

Inomhusflyg

Ännu en härlig kväll med inomhusflyg och ett perfekt sätt att
avsluta fars dag. Måns premiärflög sin nya Fusion från Donut
Models, en systermodell till min Aito och själv flög jag både min
Sukhoi och Aiton.

Klockan börjar bli mycket, så jag får fylla på rapporten vid ett
annat tillfälle, men det ligger ett par filmer på min YouTubekanal att titta
på för den som är intresserad:





MiquePes YouTubekanal

onsdag 4 november 2009

Kontakt!

Det här kommer att bli riktigt bra!

Kopplade min nya DX7 med min Sukhoi igår. Det gick verkligen som en
dans, bara att följa instruktionerna. Undrar när man skall få
tillfälle att flyga bara. Jag tyckte att det kändes som riktigt bra
drag i motorn.

För att binda sändaren till min AR6100e behöver man en bindplug.
Någon sådan hade de inte skickat med. Det visade sig dock inte vara
några problem. Efter en minuts surfande hittade jag svaret:



Tag en vanlig servokontakt och koppla samman signalkabeln med
minuskabeln och voila! Det funkade utmärkt. Nu är Aiton nästa att
få ta steget in i 2,4 GHz.

tisdag 3 november 2009

Äntligen här!

Och så ramlade min sändare in... Nu skall här konverteras till 2,4 GHz. Första konverteringen kommer att bli Aiton. Sedan ser jag mycket fram emot att få flyga med min Sukhoi som fått ligga oanvänd i väntan på sändaren.


Fler mottagare lär köpas via Ebay. Acromastern och min Ultimate AMR kommer att få AR6200 och Outragen kommer antagligen att få en AR6100e.


måndag 2 november 2009

Posten kom...

... med spektrummottagaren jag köpt på Ebay, en AR6100e. De är verkligen otroligt liten. Köpte den den 13/10 och nu är den här. Det tar lite längre tid än om man beställt den i Sverige, men sedan betalade jag ca 40$ ink frakt för den, motsvarande 280 pix och här får man betala 800 spänn. Det är svårt att vara lojal med de lokala hobbyhandlarna även om jag vill egentligen. Nu väntar jag bara på sändaren som ligger på posten. Snabba på då!